• Introduktion
 • Om Bolaget locked
 • Om Projektet locked
 • Villkor locked
 • Aktuellt locked
 • Reservera plus

Reservera plus
Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Namn: Villaprojekt på Ven

Erbjudandets storlek: 2 000 000 SEK
Årlig avkastning: 12 %
Total avkastning: 18 % över 18 månader
Löptid: 18 månader +/- 6 månader
Minsta investering: 20 000 SEK
-LTV 73,3 %
-Senior fastighetspant och personlig borgen
-Unik tomt med havsutsikt
-Exklusivt projekt på attraktiv ö

Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Villaprojekt på Ven

Mitt emellan Sverige och Danmark i Öresund ligger den vackra och behagliga ön Ven. Här förvärvar nu Låntagaren en av de få obebyggda tomterna med havsutsikt, för att utveckla en högklassig arkitektritad villa.

Låntagaren tar nu upp lån via SBP Nordics medlemmar för att delfinansiera förvärvet samt att i en kommande etapp bekosta byggkostnaderna. Området är detaljplanerat och bygglov kommer att sökas i direkt anslutning till att tillträdet av fastigheten sker. Byggnationen förväntas påbörjas under april 2021 och färdigställas under Q1 2022, varpå försäljningsprocessen påbörjas.

Ven är oerhört attraktivt och lockar hundratusentals turister årligen, mycket tack vare dess storslagna vyer, stränder, natur och unika kulturhistoria. Vad som även gör Ven unikt är dess samexistensen av ett traditionellt bondesamhälle med riklig kulturhistoria och samtidigt ett dynamiskt turist- och restaurangliv. Placeringen mitt i havet mellan Sverige och Danmark i Öresund innebär att den tillhör Nordens befolkningsmässigt största transnationella samarbetsregion, och det svenska fastlandet nås på med endast 30 minuters båtfärd.

Låntagaren är ett svenskt aktiebolag verksamt inom fastighetsutveckling och arkitektur, med en ensam ägare med över tio års erfarenhet som arkitekt SAR/MSA. Utöver fastighetsutveckling i egen regi erbjuder bolaget arkitekt- och konsulttjänster inom klimat- och miljövänligt byggande till andra fastighetsutvecklare och samhällsaktörer. Den gedigna erfarenheten inom arkitektur hos projektägaren som dessutom är hemhörande på ön innebär en unik förståelse för vad som är attraktivt och gångbart på ön.

Finansieringen tas upp för att delfinansiera förvärvet samt projektets byggkostnader för att färdigställa projektet. Långivarna erbjuds en årsränta om 12 % och lånet säkerställs med fastighetspant med bästa rätt och begränsad personlig borgen. Lånet i dess helhet och upplupen ränta återbetalas till Långivarna genomförsäljningslikvid när villan säljs. Lånets löptid är 18 månader, men kan förkortas respektive förlängas med upp till 6 månader.

Projektets styrkor

 • Fastighetspant med bästa rätt och personligt borgensåtagande som säkerhet för lånet.
 • Framstående arkitekt med mycket kunskap och erfarenhet av branschen med ett brett kontaktnätverk.
 • Fastigheten är belägen på attraktiva Ven, en ö mitt i Öresund med närhet till städerna Helsingborg, Malmö och Köpenhamn.
 • En av få obebyggda tomter med sundsutsikt som finns kvar på ön

Så investerar du:

 1. Reservera andelar
  När du reserverar andelar i projektet ger du en icke-bindande indikation om hur mycket du är intresserad av att investera.
 2. Ta emot investeringsmaterial
  Du får då tillgång till ett fullständigt investeringsmemorandum med detaljerad information om erbjudandets alla delar samt möjlighet att signera låneavtal.
 3. Signera låneavtalet
  Genom att signera det låneavtal du mottagit per e-post förbinder du dig att genomföra investeringen.
 4. För över kapital
  Du får därefter information om hur du för över det signerade lånebeloppet.

 

 

 

 

account

Registrera dig

Registrera dig här för att ta del av all information om projektet.

Av regulatoriska skäl måste du vara registrerad medlem för att få möjlighet att läsa all information om de pågående projekten.

Att bli medlem är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

Är du redan medlem men inte har valt ett lösenord kan du göra det genom att följa länken i mailet vi skickade ut första gången du exempelvis laddade ned vår e-bok eller registrerade dig.

Har du inte kvar mailet så kontakta oss så hjälper vi dig.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.