• Introduktion
 • Om Bolaget locked
 • Om Projektet locked
 • Villkor locked
 • Aktuellt locked
 • Reservera plus

Sålda Fjällbostäder i Vemdalen

Reservera plus
Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Namn: Sålda Fjällbostäder i Vemdalen

Erbjudandets storlek: 3 750 000 SEK
Årsränta: 13 %
Löptid: 2 - 6 månader
Minsta investering: 10  000 SEK
- Samtliga lägenheter är redan sålda
- Projektets LTV är 76 %
- Fastighetspant och proprieborgen
- Projektägaren har återbetalat två tidigare lån i förtid

Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Sålda Fjällbostäder i Vemdalen

Projektutvecklaren Portal Egendomsinvest AB är nu i det absoluta slutskedet av att slutföra den avslutande etappen av deras projekt Vemdalen Lodge. Utvecklaren har vid två tillfällen tidigare tagit upp finansiering via SBP Nordic för att sedan färdigställa projekten, sälja bostäderna och återbetala lånen i förtid. De tidigare framgångarna vittnar om ett bra koncept som möter den höga efterfrågan på ski-in-stugor i Vemdalen. Det höga intresset för den här typen av bostäder har dessutom inneburit att alla bostäder i detta projekt redan är sålda med bindande köpeavtal.

Med sig från de tidigare projekten tar man god erfarenhet och platskännedom, vilket nu lett till att detta projekt snart är färdigställt. Kvar i byggvägg innan tillträde kan ske är att interiörpanel och kakel ska på plats. Därefter kan kök, golv och dörrar sättas in. Det absolut sista invändiga arbetet blir att lägga lister samt slutföra elarbetet. Utvändigt är husen så gott som färdiga, där enbart ett par ytterligare fönster ska upp, samt trappor och räcken.

Den slutliga finishen av entreprenaden och underleverantörer beräknas vara klar under vecka 9, vilket innebär att man fortsatt har marginal fram till dess att tillträdet planeras att ske vid påsk. Den stora merparten av projektkostnaderna är redan tagna, och lånet enligt detta erbjudande kommer att gå till kostnader som med tidigare byggare avtalats om att betalas efter tillträdet, men som nu istället kommer att tas under byggnationens gång. Upphandlandet av en ny byggare, Trångsviken Bygg, innebar en viss fördyrning av projektet men säkerställer samtidigt att projektet färdigställs med fortsatt god vinstmarginal.

Långivarna erbjuds för detta lån en årsränta på sitt utlånade kapital om 13 %. Lånet säkerställs med en efterställd fastighetspant samt moderbolagsborgen från Portal Egendomsinvest AB. Belåningsgraden (LTV) i projektet är 76 % och detta lån beräknas återbetalas inklusive upplupen ränta om 2 månader, men senast om 6 månader.

 

Projektets styrkor

 • Alla 8 lägenheter är redan sålda med bindande köpeavtal.
 • Byggnationen är i sitt absoluta slutskede.
 • Erfaren utvecklare som framgångsrikt har genomfört och sålt två liknande etapper på grannfastigheterna
 • Kort löptid, 2–6 månader

 

Så investerar du

 • Reservera andelar
  När du reserverar andelar i projektet ger du en icke-bindande indikation om hur mycket du är intresserad av att investera.
 • Ta emot investeringsmaterial
  Du får då tillgång till ett fullständigt investeringsmemorandum med detaljerad information om erbjudandets alla delar samt möjlighet att signera låneavtal.
 • Signera låneavtalet
  Genom att signera det låneavtal du mottagit per e-post förbinder du dig att genomföra investeringen.
 • För över kapital
  Du får därefter information om hur du för över det signerade lånebeloppet.

 

account

Registrera dig

Registrera dig här för att ta del av all information om projektet.

Av regulatoriska skäl måste du vara registrerad medlem för att få möjlighet att läsa all information om de pågående projekten.

Att bli medlem är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

Är du redan medlem men inte har valt ett lösenord kan du göra det genom att följa länken i mailet vi skickade ut första gången du exempelvis laddade ned vår e-bok eller registrerade dig.

Har du inte kvar mailet så kontakta oss så hjälper vi dig.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.