• Introduktion
 • Om Bolaget locked
 • Om Projektet locked
 • Villkor locked
 • Aktuellt locked
 • Reservera plus

Reservera plus
Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Namn: Projekt i snabbväxande Öjersjö

Erbjudandets storlek: 5 000 000 SEK
Årlig avkastning: 12,5 % ränta
Total avkastning: 18,75 % över 18 månader
Löptid: 12 – 18 månader
Minsta investering: 25 000 SEK
- LTV: 78,6 %
- Senior fastighetspant och personlig borgen
- Attraktivt läge nära badplats och golfbana
- En av få kvarvarande tomter

Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Projekt i snabbväxande Öjersjö

Sota Byggtjänster AB (“Låntagaren”) är moderbolag i en expansiv Göteborgsbaserad byggkoncern som tidigare har anskaffat kapital via SBP Nordic. Inom koncernen finns flerårig och bred erfarenhet från fastighetsbranschen både när det gäller ny-, till- och ombyggnation av hyresrätter, bostadsrätter och villor i Göteborg med omnejd.

Låntagaren tar nu upp finansiering till sitt aktuella utvecklingsprojekt i Öjersjö, Partille, på mycket nära pendlingsavstånd till centrala Göteborg. Man kommer att förvärva och utveckla ett bostadsprojekt i naturskönt läge. Inom ramarna för projektet planeras ett enbostadshus att färdigställas inom 12 månader. Projektfastigheten ligger hundra meter från en badsjö och lika långt ifrån Partille golfklubb. Låntagaren har redan sålt ett hus inom samma koncept i närområdet, och det huset kommer att tillträdas nu under hösten.

Detaljplan som medger byggnation i enlighet med Låntagarens projektplan finns redan beviljad och så snart förvärvet fullbordats kan projekteringsarbetet inledas inför planerad byggstart under hösten 2020. Öjersjö är ett mycket expansivt område, som under 2000-talet har utvecklats till Göteborgsområdets nyaste villaområde. Den snabba expansionen beror inte minst på att man med kollektiva färdmedel når de centrala delarna av stan inom 15 minuter.

Detta nybyggnationsprojekt kommer att finansieras genom SBP Nordic i två etapper, varav detta lån utgör den första delen. Lånevolymen om upp till 5 mkr tas nu upp för att Låntagaren skall erlägga slutbetalning för fastighetsförvärvet samt för att finansiera fullständigt projekteringsarbete och inledande byggkostnader.

Långivarna erbjuds en ränta om 12,5 % i årstakt. Tack vare att projektfastigheten är sedan tidigare obelånad, säkerställs lånet med senior fastighetspant till en belåningsgrad (LTV) om 78,6 % samt med en personlig borgensförbindelse från Låntagarens ägare. Lånet återbetalas inklusive upplupen ränta tidigast efter 12 månader, och senast efter 18 månader, genom försäljningslikvid från huset som färdigställs under löptiden.

Projektets styrkor

 • Fastighetspant med bästa rätt och personlig borgen säkerställer detta lån.
 • Antagen detaljplan och en av få tillgängliga tomter för nybyggnation.
 • Fastigheten är belägna i ett attraktivt område för villabyggnation.
 • Låntagaren har redan sålt och kommer att frånträda ett liknande projekt under hösten.

Så investerar du

 1. Reservera andelar
  När du reserverar andelar i projektet ger du en icke-bindande indikation om hur mycket du är intresserad av att investera.
 2. Ta emot investeringsmaterial.
  Du får då tillgång till ett fullständigt investeringsmemorandum med detaljerad information om erbjudandets alla delar samt möjlighet att signera låneavtal.
 3. Signera låneavtalet
  Genom att signera det låneavtal du mottagit per e-post förbinder du dig att genomföra investeringen.
 4. För över kapital
  Du får därefter information om hur du för över det signerade lånebeloppet.

 

account

Registrera dig

Registrera dig här för att ta del av all information om projektet.

Av regulatoriska skäl måste du vara registrerad medlem för att få möjlighet att läsa all information om de pågående projekten.

Att bli medlem är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

Är du redan medlem men inte har valt ett lösenord kan du göra det genom att följa länken i mailet vi skickade ut första gången du exempelvis laddade ned vår e-bok eller registrerade dig.

Har du inte kvar mailet så kontakta oss så hjälper vi dig.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.