• Introduktion
 • Om Bolaget locked
 • Om Projektet locked
 • Villkor locked
 • Aktuellt locked
 • Reservera plus

Byggstartade hyresrätter i Vara

Reservera plus
Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Namn: Byggstartade hyresrätter i Vara

Erbjudandets storlek: 10 000 000 SEK
Årlig avkastning: 11% ränta
Total avkastning: 16,5% över 18 månader
Löptid: 12-18 mån
Minsta investering: 30 000 SEK
- LTV: 77 %
- Totalentreprenör är Derome, en av Sveriges största husleverantörer
- Senior fastighetspant

Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Byggstartade hyresrätter i Vara

För att möta behovet av prisvärda och klimatsmarta bostäder håller det nu på att uppföras hyreshus i centrala Vara. Den erfarna låntagaren delfinansierar bygget av hyreslägenheter i Vara, där det för närvarande råder bostadsbrist. Bygget har redan inletts och huset förväntas vara inflyttningsklart före julen 2019.

I detta det tredje och sista finansieringssteget tar låntagaren upp finansiering för att bekosta produktionen av Deromes byggmoduler samt övriga byggkostnader. I enlighet med den planerade finansieringen togs 5 mkr upp i december 2018 och ytterligare 5 mkr under våren 2019. Under samma tid har en enskild långivare på egen hand finansierat byggkostnaderna för ett andra hus på totalt 24 mkr, vilket innebär att 34 mkr av 44 mkr har finansierats för projektet som helhet via SBP Nordic.

I expansiva Vara, en timmes restid från Göteborg, kan du investera i bygget av 24 hyreslägenheter under 2019. Byggaren har vunnit en anvisning från Vara kommun för uppförandet, då nya bostäder är ett prioriterat mål för kommunen och samhället. Projektet har beviljats stöd från Naturvårdsverket för klimatinstallationer i huset.

Låntagaren är verksam inom hållbart byggande och förnybar energi. De ställer därför höga krav på alla sina samarbetspartners gällande miljöanpassning och hållbarhet. Huset kommer ha en hög energiprestanda, utrustas med solceller på taket och laddningsstolpar för elbilar. Det erkända byggbolaget Derome kommer att verka som byggentreprenör för bygget. Finansieringen säkerställs genom pant i fastigheten som bebyggs och aktiepant i projektägande bolag. Som långivare i detta steget omfattas man av samma prioriterade säkerheter som i de två föregående stegen.

Projektet i korthet

 • Byggstartad hyresfastighet i ett centralt läge på tillväxtort i Västsverige
 • 77% av byggfinansieringen är redan säkrad
 • Stor efterfrågan på hyresrätter i området
 • Uppförs enligt markanvisning från Vara kommun
 • Erkända byggbolaget Derome står för byggentreprenad
 • Miljömässigt hållbar fastighet med egenproducerad el genom solceller
 • Beviljat klimatstöd för hållbart byggande
 • Säkerhet i senior fastighetspant, aktiepant och pant över internlån

Reservera andelar
Missa inte möjligheten att ta del av detta projekt. När du reserverar andelar i projektet ger du en icke-bindande indikation om hur mycket du är intresserad av att investera. Du får då inom kort tillgång till ett investeringsmemorandum med mer detaljerad information om erbjudandets alla delar samt ytterligare bilagor.

account

Registrera dig

Registrera dig här för att ta del av all information om projektet.

Av regulatoriska skäl måste du vara registrerad medlem för att få möjlighet att läsa all information om de pågående projekten.

Att bli medlem är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

Är du redan medlem men inte har valt ett lösenord kan du göra det genom att följa länken i mailet vi skickade ut första gången du exempelvis laddade ned vår e-bok eller registrerade dig.

Har du inte kvar mailet så kontakta oss så hjälper vi dig.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.