• Introduktion
 • Om Bolaget locked
 • Om Projektet locked
 • Villkor locked
 • Aktuellt locked
 • Reservera plus

Reservera plus
Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Namn: Idylliska Västkustbostäder del 3

Erbjudandets storlek: 3 500 000 SEK
Årlig avkastning: 12,5 %
Total avkastning: 21 % över 20 månader
Löptid: 8 – 20 månader
Minsta investering: 50 000 SEK
- LTV: 30,7 %
- Senior fastighetspant och personlig borgen
- Låg belåningsgrad i relation till befintligt projektvärde

Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Idylliska Västkustbostäder del 3

Mitt emellan glittrande hav och landsbygd inleds nu utvecklingen av området Kårehogen på Orust. På 22 avstyckade tomter i utmärkt läge kommer ett nybyggt bostadsområde att utvecklas.  Som närmaste granne finns naturreservat och småbåtshamn. Även badplats finns endast en kort promenad bort. Utvecklaren Byggpatrullen tar nu upp den avslutande finansieringsetappen av detta bottenlån till sitt hittills mycket framgångsrika nybyggnationsprojekt med havsnära läge på Orust. Tidigare under hösten förvärvade Låntagaren projektet och som ett resultat av det inledande projekterings- och utvecklingsarbetet har projektfastigheterna nyligen värderats till inte mindre är 44 mkr av den välkända fastighetsvärderaren Newsec.

Med perfekt placering nära till skärgårdsdrömmar och friluftsliv ligger området Kårehogen på norra Orust. Vare sig man söker ett fastboende eller fritidsboende finns det något för alla; närhet till service och skolor i Ellös eller cirka en timmes bilfärd till Göteborg.

Området är redan detaljplanerat och låntagaren planerar ansöka om bygglov för 2 av projektfastigheternas totalt 22 tomter redan innan årsskiftet. En mycket viktig del av projektets utveckling hittills har varit framtagandet av nya skisser och ritningar för det nybyggda bostadsområdet, vilket skapat betydligt bättre utvecklingspotential i projektet jämfört med den ursprungliga planen. För detta uppdrag anlitades den erkända arkitektfirman Inobi, som också deltagit i de hittills mycket positiva diskussionerna med kommunen angående det nya bostadsområdets utformning.

Bostäderna som kommer att byggas inom detta projekt kommer att erbjudas i brf-form och planen är att byggnationen startas allt efter att bostäder blivit sålda. I Låntagarens organisation finns betydande erfarenhet av såväl entreprenörskap som av fastighetsbranschen och projektets markentreprenadarbeten kommer att utföras av lokala firmor.

Finansieringen enligt detta erbjudande tas upp för att fortsätta projekteringsarbetet mot att förverkliga sin vision för det blivande nybyggda bostadsområdet. För att begränsa risk har Låntagaren tagit upp projektfinansiering stegvis i takt med att projektets planerade utveckling uppnås. Detta erbjudande utgör den avslutande delen av bottenlånet till detta projekt och som säkerhet för lånet erbjuds långivare senior fastighetspant med en belåningsgrad om knappt 31 % och personlig borgen från koncernens ägare. Den årliga räntesatsen är 12,5 % och lånet återbetalas inklusive upplupen ränta inom 20 månader.

Projektets styrkor

 • Fastighetspant med bästa rätt och personlig borgen säkerställer detta lån.
 • Fastigheterna är belägna i ett attraktivt område på Västkusten nära hav- och båtliv.
 • Hittills framgångsrikt projekt där fastigheterna nyligen värderats till 44 mkr.
 • Mycket låg belåningsgrad (LTV) om ca. 30,7 % i förhållande befintlig värdering.

Så investerar du

 1. Reservera andelar
  När du reserverar andelar i projektet ger du en icke-bindande indikation om hur mycket du är intresserad av att investera.
 2. Ta emot investeringsmaterial
  Du får då tillgång till ett fullständigt investeringsmemorandum med detaljerad information om erbjudandets alla delar samt möjlighet att signera låneavtal.
 3. Signera låneavtalet
  Genom att signera det låneavtal du mottagit per e-post förbinder du dig att genomföra investeringen.
 4. För över kapital
  Du får därefter information om hur du för över det signerade lånebeloppet.

 

account

Registrera dig

Registrera dig här för att ta del av all information om projektet.

Av regulatoriska skäl måste du vara registrerad medlem för att få möjlighet att läsa all information om de pågående projekten.

Att bli medlem är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

Är du redan medlem men inte har valt ett lösenord kan du göra det genom att följa länken i mailet vi skickade ut första gången du exempelvis laddade ned vår e-bok eller registrerade dig.

Har du inte kvar mailet så kontakta oss så hjälper vi dig.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.