• Introduktion
 • Om Bolaget locked
 • Om Projektet locked
 • Villkor locked
 • Aktuellt locked
 • Reservera plus

Exklusivt projekt i Nyhamnsläge

Reservera plus
Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Namn: Exklusivt projekt i Nyhamnsläge

Erbjudandets storlek: 6 750 000 SEK
Årlig avkastning: 13 % ränta
Total avkastning 19,5 % över 18 månader
Löptid: 12 - 18 månader
Minsta investering: 20 000 SEK
- Exklusiv tomt på havsnära ort
- LTV 67,5 %
- Fastighetspant, personlig borgen och moderbolagsgaranti

Status: Fulltecknad
Reserverat: 100%
Exklusivt projekt i Nyhamnsläge

Investera i utvecklingen av en exklusiv arkitektritad villa i attraktivt läge med närhet till havet i Öresundsregionen. Den för SBP Nordics medlemmars välkända utvecklaren Ama Real AB, presenterar nu sitt senaste projekt, som kommer att utvecklas i Nyhamnsläge vid Öresund. I det populära fiskeläget kommer en fristående villa att uppföras helt i enlighet med deras uttalade nisch. Tack vare ett solitt rykte om att skapa eftertraktade villor i havsnära orter, har många av Ama Reals bostäder i många fall sålts på ritning före färdigställandet till köpare med höga krav på sitt boende.

Förvärvsavtal avseende projektfastigheten har nu slutits, med tillträde i augusti. Eftersom det finns en beviljad detaljplan kommer bygglovsansökan att skickas in redan i samband med tillträdet av projektfastigheten. Låntagaren Arakji Holding AB har erlagt handpenning för förvärvet och tagit fram ritningarna. På den 980 kvm stora tomten planeras en stor och exklusiv arkitektritad enplansvilla med 5 sovrum, 2 badrum, garage och pool i trädgården att uppföras. Tack vare att Nyhamnsläge ses som ett attraktivt område, både nära kusten men också nära till Helsingborg, är fastighetspriserna i allmänhet mycket höga. Före tillträdet har lokala mäklare bedömt att den färdigställda villan bör marknadsföras för 10 mkr, men ett högre pris kan inte uteslutas vid en budgivning.

Låntagaren ingår i Ama Real-koncernen, som förutom moderbolaget också bl.a. utgörs av byggbolaget Prenadia Sverige AB. Detta är koncernens eget byggbolag som genom en omfattande projektorganisation och tillsammans med beprövade samarbetspartners kommer att genomföra projektet i Nyhamnsläge. Tack vare en gedigen erfarenhet av att färdigställa projekt till slutkunder med höga krav finns all kompetens inom koncernen som krävs för att färdigställa ett projekt från idéstadiet fram till färdigställande. Koncernen utvecklar privatbostäder och kommersiella fastigheter främst i västra Skåne.

Detta lån via SBP Nordic tas upp för att finansiera de resterande förvärvskostnaderna och byggkostnaderna fram till färdigställandet. Bygget förväntas att ta ungefär 12 månader att slutföra, vilket innebär att det kommer vara tillgängligt för inflyttning av en köpare redan under sommaren 2021. Låntagaren tar upp denna finansiering på 18 månader, för att ha gott om tid att bygga klart samt sälja villan. Belåningsgraden (LTV) för detta projekt uppgår till 67,5 %.

Låntagaren erbjuder en fast årsränta om 13 %. Eftersom projektet förväntas vara klart inom 12 månader, kan lånet återbetalas när som helst under löptiden förutsatt att åtminstone 12 månaders ränta erläggs. Lånet säkerställs genom fastighetspant med bästa rätt, moderbolagsborgen och personlig borgen från Låntagarens ägare, samt återbetalas inklusive upplupen ränta i samband med att fastigheten tillträds av den framtida köparen.

Projektets styrkor

 • Exklusiv tomt på havsnära ort.
 • Fastighetspant med bästa rätt och två borgensåtaganden säkerställer lånet.
 • Välrenommerad utvecklare med god historik inom sin nisch.
 • Belåningsgrad (LTV) om 67,5 %.
 • Relativt kort projekttid med en förväntad vinstmarginal om 30 %.

Så investerar du

 1. Reservera andelar
  När du reserverar andelar i projektet ger du en icke-bindande indikation om hur mycket du är intresserad av att investera.
 2. Ta emot investeringsmaterial
  Du får då tillgång till ett fullständigt investeringsmemorandum med detaljerad information om erbjudandets alla delar samt möjlighet att signera låneavtal.
 3. Signera låneavtalet
  Genom att signera det låneavtal du mottagit per e-post förbinder du dig att genomföra investeringen.
 4. För över kapital
  Du får därefter information om hur du för över det signerade lånebeloppet.

account

Registrera dig

Registrera dig här för att ta del av all information om projektet.

Av regulatoriska skäl måste du vara registrerad medlem för att få möjlighet att läsa all information om de pågående projekten.

Att bli medlem är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till någonting.

Är du redan medlem men inte har valt ett lösenord kan du göra det genom att följa länken i mailet vi skickade ut första gången du exempelvis laddade ned vår e-bok eller registrerade dig.

Har du inte kvar mailet så kontakta oss så hjälper vi dig.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.