arow-left Till bloggen
SBP

SBP Nordiska är nu ett av Finansinspektionen godkänt registrerat finansiellt institut.

SBP Nordiska är nu ett av Finansinspektionen godkänt registrerat finansiellt institut.

SBP blev godkända och registrerade som ett finansiellt institut enligt lagen (1996:1006) om annan finansiell verksamhet, eftersom SBP kommer förmedla krediter till företag. I väntan på detta godkännande valde SBP i våras att skjuta upp planerade projekt till augusti månad. Detta innebär nu när allt är klart att det första projektet på plattformen är planerat att lanseras under slutet av månaden.

Mer information om projektet kommer att släppas närmare lanseringen. Kortfattat så är det ett väletablerat bolag som tar in kapital till ett par mycket fina projekt mitt i centrala Göteborg. Lånet kommer att vara ett så kallat seniorlån med bottenpant till en ränta om 10% med en låg belåningsgrad.

SBP välkomnar en reglering av denna kraftigt expanderande marknad och att registrera bolaget som nu skett är ett led i denna kommande kvalitetssäkring för både kunder och medlemmar.

SBPs nästa led i väntan på en kommande svensk reglering av crowdfunding under 2019 är att ansöka om tillstånd i UK som har den för närvarande hårdaste regleringen i Europa för just crowdfunding och crowdlending. Processen inleddes strax före semestern och beräknas pågå under hösten och falla i god linje med öppnandet av bolagets London-kontor som är planerat under Q4 som ett led i SBPs internationella expansion.

Crowdfunding är en del av framtiden när det kommer till kapitalanskaffning.
SBPs vision är därför att alltid befinna sig i framkant vad gäller regleringar och tillstånd samt tekniska innovationer.

Vi vet att det finns en stor marknad i Europa som investerar mycket kapital i nordiska och framförallt svenska fastigheter men att tillgängligheten är begränsad. Detta vill vi på SBP ändra på och samtidigt skapa ett kraftigare kapitalflöde till de orter det behövs byggas mer på.

Vårt mål är att bli en ”one stop shop” för allt som rör fastighetsfinansiering framöver oavsett om det gäller botten eller topplån, med eller utan amortering.

Rekommenderat

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.