arow-left Till bloggen

SBP Nordic utser ny verkställande direktör och får ny huvudägare

Göteborg, 2023-06-20

SBP Nordic har, genom moderbolaget SBP Nordiska AB, utsett en ny verkställande direktör. Anton Ehrenström tar från och med 20 juni 2023 över som interim VD. Ehrenström är en intern rekrytering och kommer närmst från rollen som kreditanalytiker på bolaget. Utöver det har han bland annat tidigare erfarenhet av kreditgivning till Mid Corp-bolag inom Real Estate på SEB.

-Jag ser fram emot att driva bolaget tillsammans med mina kollegor. Vi har en intressant plats på marknaden, inte minst i och med god tillgång till institutionellt kapital som ger oss bra förutsättningar att leverera bra kundvärde till både låntagare och långivare, säger Anton Ehrenström.

Nytillträdde vd:n fortsätter:
– Vi ska stärka relationerna med våra samarbetspartners och övriga intressenter och därmed ytterligare öka vår närvaro på marknaden. Bolagets verksamhet har på senare tid utvecklats och kommer fortsatt att göra så. Verksamhetsbenet där institutionellt kapital förmedlas har det senaste året vuxit sig stort och här kommer vi framöver att se en stor del av bolagets tillväxt.

Ägandet i Bolaget är förändrat per 19 juni 2023. Lars Olofsson, som varit bolagets styrelseordförande och storägare också innan förändringarna, tar över som majoritetsägare. Olofsson har tillsammans med tidigare anställda och anställda en ägarandel på 95 procent.

Bolagets fokus kommer fortsatt att vara att arrangera säkerställda kommersiella fastighetskrediter på den svenska marknaden. Redan nu förs diskussioner med ytterligare institutionella kapitalkällor, för att framöver kunna arrangera och med hjälp av våra institutionella investerare finansiera en bredare palett av fastighetspropåer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anton Ehrenström, interim VD

kontakt
support@sbpnordic.com

 

Om SBP Nordic
SBP Nordic är en ledande aktör inom kreditförmedling till säkerställda svenska lån på den kommersiella fastighetsmarknaden. Verksamheten utgår från huvudkontoret i Göteborg men bolaget arrangerar lån i hela Sverige.

Rekommenderat

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.