arow-left Till bloggen
Fastigheter - numera en tillgänglig investeringsform

Fastigheter – numera en tillgänglig investeringsform

Idag är det möjligt att investera i fastigheter utan att nödvändigtvis ha miljoner på banken. Du behöver inte heller oroa dig för höga avgifter som äter upp din avkastning - inte med crowdlending! I det här blogginlägget berättar vi hur crowdlending har öppnat upp marknaden och gjort fastighetsinvesteringar mer tillgängliga - för alla.

Kan vem som helst investera i fastigheter?

När du investerar genom crowdlending lånar du ut kapital tillsammans med andra – ett projekt kan finansieras av upp till 200 investerare. På det sättet kan man vara med och investera med mindre belopp än traditionellt. Med hjälp av dagens digitalisering är detta möjligt eftersom allt är automatiserat och hanteras digitalt, dessutom utan avgifter.

Det blir ett enklare sätt för dig som vill komplettera investeringsportföljen med fastighetsinvesteringar.

Att investera i en fysisk fastighet till en förutbestämd ränta genom ett enkelt lån gör det ofta lättare att förstå vad du investerar i samt vad avkastningen blir. I många fall kan man även besöka projektägaren och själv se projektet på plats. Med hjälp av investeringsmaterialet från projektägaren gör du din egen bedömning om vilket fastighetsprojekt som passar dig och din ekonomi bäst.

Gratis E-bok  Vägen till din första fastighetsinvestering Gå till e-bok

Nya investeringsmöjligheter med crowdlending

Crowdlending gör det möjligt för bolag att söka finansiering, så att fler projekt kan bli av. Idag finns en helt annan digital infrastruktur än för ett par år sen – med betalningslösningar, möjlighet att ingå avtal och identifiera sig online. Detta underlättar för nya investeringslösningar som crowdlending.

När du investerar genom crowdlending har projektet ofta redan gått igenom en granskning innan det publiceras – det finns ofta även goda säkerheter bakom lånet.

Fastighetsprojekt kan i vanliga fall vara komplicerade att sätta sig in i på egen hand, det kan framförallt vara svårt att identifiera dolda risker och eventuella hinder längs med vägen. Om något skulle gå fel är man ofta väldigt utsatt som enskild investerare, oavsett hur stor eller liten summa man gått in med. När du investerar genom crowdlending har projektet ofta redan gått igenom en granskning innan det publiceras – det finns ofta även goda säkerheter bakom lånet.

När du går in som långivare via crowdlending är risken ofta lägre i relation till direkt ägande i företaget genom aktiebaserad crowdfunding. Långivare går före aktieägare när det kommer till återbetalning vid en eventuell kredithändelse. Du har större möjlighet att gå in i flera olika projekt samtidigt och på så sätt sprida dina risker – genom att minsta investering normalt är mindre än tradifionella fastighetsinvesteringar.

Ta god tid på dig för att titta igenom projektmaterialet och läs på om riskerna innan du investerar. För att sprida kunskap om fastighetsinvesteringar har vi även utbildningar, föreläsningar och seminarier på ämnet – så att investerare, projektägare och entreprenörer får möjlighet att träffas. SBP Nordic strävar efter att vara ett forum där man kan knyta kontakter, ställa frågor och få tillgång till all den information du behöver för att kunna göra smarta investeringar.

Rekommenderat

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.